Vragen? 0593 58 24 44

Pronto

  • Merk: Horsch
  • Type: Pronto DC - SW - AS - KR - NT

Schijvenzaaimachine

Neem contact op

De Pronto zaaimachines zijn ontworpen om snel, eenvoudig en veilig te zaaien. De Pronto machines zijn licht te trekken door het geringe eigen gewicht en door de hoge capaciteit kunnen hoge werksnelheden verkregen worden tot 20 km/uur. Door de eenvoudige bediening van de zaaihoeveelheid, zaaidiepte en schaardruk kunnen de instellingen snel aangepast worden of snel worden gewisseld van zaaigoed.

Pronto AS

Flexibel op het veld en perfect op de weg

De Pronto AS kan gecombineerd worden met een TurboDisc bandenpakkercombinatie of de Maestro RV. Het beproefde Pronto-principe van zaaibedbereiding, verdichting en zaaien zorgt voor maximale precisie bij het plaatsen van het zaad en zorgt voor een veilige en hoge veldopkomst. Het wisselen tussen de Turobdisc-kouterbevestiging en de Maesstro RV kan heel eenvoudig en snel gebeuren via de geïntegreerde 3-punts interface van de Pronto 6 AS. In de werkstand worden de wielen in combinatie met de TurboDisc bandenpakkercombinatie volledig opgetild, zodat de gerichte verdichting met de bandenpakker plaatsvindt. Bij het werken met de Maestro RV dragen de transportwielen het gewicht van de zaaimachine.

Pronto DC

Universele zaaitechniek voor alle omstandigheden

Met de Pronto DC kunt u perfect zaaien na diverse voorbereidende werkzaamheden. Bij mulchzaaien, na het ploegen of instensief gemengde bewerkingen. Perfect voor een breed scala aan zaaitoepassingen. Naast de klassieke gewassen als koolzaad, tarwe of gerst, zijn ook gras, tussengeassen, etc. geen probleem. Het zaaien en inbedden van de zaken is een cruciale factor bij het zaaien. De Pronto DC is uitegrust met een TurboDisc zaaischaar die zorgt voor een precieze zaaddoseering  ook bij hogere rijsnelheden en een exacte aanpassing aan bodemoneffenheden tot 15 cm.

Pronto KR

Universele zaaitechniek met rotorkopeg

De Pronto KR is universeel inzetbaar na het ploegen of voor het mulchzaaien, zelfs op zware bodems. De zaai-unit en zaaiwagen zijn een gesloten unit. Hierdoor is de machine zeer compact en door het ontbreken van een as op de zaaimachine wordt er veel gewicht overgebracht op de achteras van de tractor. Dit betekent dat voor het eerst ook een zes meter brede zaaimachine met rotorkopeg kan worden getrokken met weinig trekkracht en weinig slip. Door de pendelend gemonteerde rotorkopegsegmenten heeft de machine over de gehele machinebreedte een gelijkmatige bewerkingsdiepte.

Pronto NT

Zaaischijftechnologie voor grote bedrijven, in het bijzonder voor directzaai

De pronto NT maakt mulchen en direct zaaien mogelijk met de TruboDisc. De gegolfde snijschijven snijden organisch materiaal en bewerken alleen de grond in de zaairijen. Hierdoor is er een zeer lage behoefte aan trekkracht. Dankzij flexibele framdalen is de zaai-unit precies aangepast aan de bodem. Met de versie met dubbele trechter (5.000 ltr) kunnen zaden en meststoffen gelijktijdig worden afgegeven. Daarnaast is een microgranulaat-apparaat beschikbaar om nog een component af te geven.Het microgranulaat-apparaat is te combineren met zowel de dubbele als de enkele tank variant. In één handeling kunnen maximaal drie componenten (zaad, meststof, microgranulaat) worden gedoseerd.

Pronto SW

Universele zaaitechniek voor grote oppervlakten

Het Pronto SW concept belooft maximale efficiëntie voor grote bedrijven na het ploegen en voor het zaaien van mulch. De combinatie van de grote Horsch zaaimachine met het Pronto zaaiaggregaat levert duidelijke voordelen op het gebied van stabiliteit, toegangkelijkheid en flexibiliteit. Het onderstel en frame van de zaai-unit vormen een solide eenheid. Het DiscSystem en de TurboDisc zaaibalk worden via hydraulische cilinders naar buiten getild. De starre dissel van de zaai-unit wordt gedragen door de zaaiwagen en volgt de zaaiwagen als een 1-assige aanhanger. Ondanks de werkbreedte tot 12 meter is een transportbreedte mogelijk van 3 meter.

De Pronto zaaimachine zijn in verschillende uitvoering verkrijgbaar.

Download hiernaast de folder voor meer informatie

Interesse? Stel je vraag hieronder

Wenst u meer informatie over dit product te ontvangen. Vul het contactformulier hieronder in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

    *Verplichte velden

    Onze merken

    Bekijk hier onze merken