Vragen? 0593 58 24 44

Perswikkel combinatie

 • Merk: McHale
 • Type: Fusion 3 - 3 Plus

pers-wikkelcombinatie

Neem contact op

De McHale Fusion staat wereldwijd bekend om zijn betrouwbaarheid, unieke baaloverdracht, verticale wikkelaar en grote capaciteit.

 

Fusion 3

De Fusion 3 is ontworpen op meer bedieningsgemak, flexibiliteit, meer capaciteit  en langere onderhoudsintervallen.

De McHale Fusion 3 is uitgerust met een servo bediend load sensingsysteem. dit in combinatie met de Expert plus monitor maakt het pers en wikkelproces vol automatisch.

De machine is uitgerust met een snijrotor met 25 messen. Wanneer de baal is gevormd, wordt er automatisch net gebonden en opent de kamer zich. Het onderste deel van de perskamer brengt de baal naar de wikkeltafel. Wanneer de perskamer weer sluit kan de bestuurder weer verder rijden en start het wikkelproces automatisch.

De Expert plus monitor houdt gedurende het gehele proces van de baalvorming de machine onder controle, wanneer er een verandering optreed hierin, bijvoorbeeld veranderingen in messendruk, mespositie of foliebreuk, laat de expert plus monitor dit aan de bestuurder weten.

Wanneer de baal op de wikkeltafel compleet gewikkeld is houdt de machine deze bij zich tot de volgende baal gereed is voor wikkelen.

Onder de moeilijkste omstandigheden kan de bestuurder kiezen wanneer de baal wordt afgelegd.

 

Fusion 3 Plus

De Fusion 3 Plus is uitgerust met Folie op Folie technologie.

Folie op Folie of foliebinding bind de baal in de perskamer met folie i.p.v. met net. De folie houdt de baal bijeen als deze wordt verplaatst naar de wikkeltafel.

 • De folie waar de baal mee gebonden is vormt een extra beschermingslaag om de baal Dit geeft een betere bedekking met folie op het grootste oppervlak van de baal.
 • Het plastic wat in de perskamer aangebracht wordt is +/- 20% gestretcht. Dit is hoger als wat haalbaar is met net of touw en resulteert in beter gevormde en strakker blijvende balen.
 • Wanneer plastic om de baal in de perskamer wordt aangebracht  wordt er meer lucht uit de baal gedrukt. Dit resulteert in een betere silagekwaliteit.
 • Doordat er geen net wordt gebruikt voor de binding van de baal is er maar een soort afval.

 

Gepatenteerde foliebinding

Tijdens de ontwikkeling van de McHale Fusion 3 Plus heeft McHale geconstateerd dat temperatuur en zonlicht grote invloed hebben op de foliebinding. Naarmate de dag vordert en de temperatuur veranderde werd de folie meer of minder gestretcht. Dit kan efficiënt foliegebruik en verminderde betrouwbaarheid tot gevolg hebben.

 

Om dit probleem te verhelpen heeft McHale een gepatenteerd systeem ontwikkeld wat de stretchkracht automatisch aanpast op de omstandigheden zonder dat de gebruiker aanpassingen hoeft te doen in de bedieningsterminal. Het McHale gepatenteerde foliebindsysteem zorgt voor een constante stretch, betrouwbare foliebinding, optimale baalvorm en baaldichtheid. Wanneer er hooi of stro geperst wordt is er door middel van een kleine aanpassing de mogelijkheid om met net te binden.

Interesse? Stel je vraag hieronder

Wenst u meer informatie over dit product te ontvangen. Vul het contactformulier hieronder in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  *Verplichte velden

  Onze merken

  Bekijk hier onze merken