Vragen? 0593 58 24 44

Zelfrijdende oogsttechniek

 • Merk: Grimme
 • Type: Zelfrijdende rooimachines

2- en 4-rijïge zelfrijdende aardappelrooimachines
en loofklappers voor zelfrijdende rooimachines

Neem contact op

Grimme bouwde in 1969 al de eerste 1-rijïge zelfrijder ter wereld. 5 jaar later de 2-rijer met 3,5 tons bunker. Tegenwoordig staan 6 verschillende 2- of 4-rijïge zelfrijdende bunker- en wagenrooiers ter beschikking. Zelfrijdende aardapperooiers behoren tot de meest complexe landbouwmachines en genieten wereldwijd een grote belangstelling.

2-rijïge zelfrijder

 • Varitron 220 Platinum Terra Trac, deze machine is met een 2-tons bunker uitgevoerd en geschikt voor bedrijven, die direct in kisten of op een aanhanger lossen willen. De machine kenmerkt zich door variabiliteit in combinatie met verschillende opnameaggregaten en reinigers (MultiSep, axiaalrollenreiniger, egelband). Het standaard bodemvriendelijke rupsloopwerk garandeert een bedrijfszekere oogst ook bij moeilijke en vochtige bodemomstandigheden. De nieuwe uitschuifbare achteras zorgt voor de hoogste stabiliteit en veiligheid. Alles onder controle en alles in één overzicht, dat was het doel van het ErgoDrive concept in de comfortabele cabine.

 

 • Varitron 270 Platinum,  Met de nieuwe generatie van de 2-rijige VARITRON 270 luidt GRIMME een nieuw tijdperk in het Premium segment van de zelfrijdende aardappelrooiers in. De machine kenmerkt zich door variabiliteit in combinatie met verschillende opnameaggregaten en reinigers (MultiSep, axiaalrollenreiniger, egelband). De zeer wendbare VARITRON 270 Platinum wielvariant, beschikt standaard over een uiterst bodemvriendelijke grote banden. Deze machine is ook uit te voeren met Terra Trac, een bodemvriendelijk rupsloopwerk voor een bedrijfszekere oogst ook bij moeilijke en vochtige bodemomstandigheden. De nieuwe uitschuifbare achteras zorgt voor de hoogste stabiliteit en veiligheid. De NonStopbunker met 7 ton inhoud benut op elk moment de meest effectieve capaciteit dankzij de terugdraaiende bunkerbodemband. Alles onder controle en alles in één overzicht, dat was het doel van het ErgoDrive concept in de comfortabele cabine.

 

 • HT 200, deze loofklapper is speciaal ontwikkeld voor inzet aan de 2-rijige zelfrijdende aardappelrooier VARITRON 220 en 270 met rijafstand 75 of 90 cm en een werkbreedte van 1,80 meter. De HT 200 kenmerkt zich door zijn rustige loop en een schoon klapresultaat. Werkbreedte 1,80 meter.
 • HT 210, deze loofklapper is speciaal ontwikkeld voor de inzet aan de 2-rijige zelfrijdende aardappelrooier VARITRON 220 en 270 met rijafstand 90 cm en een werkbreedte van 2,10 cm. De HT 210 kenmerkt zich door zijn rustige loop en het schone klapwerk.

4-rijïge zelfrijder

 • Ventor 4150, de revolutie in rooitechniek! De VENTOR 4150 is de eerste vierrijige zelfrijdende aardappelrooier op basis van het bewezen SE-principe (grond zeven, hoogte-overbrugging en loofverwijdering). Met de 530 PK sterke rooier met 15-tons overlaadbunker, is het gelukt om de capaciteit t.o.v. 2-rijige SE-systemen te verdubbelen. Het rijdende gedeelte van de VENTOR 4150 biedt een veelvoud aan praktische voordelen. Het in verstek rijden, de zogeheten “hondegang”, maakt het mogelijk om de gehele grondoppervlakte te berijden en zo insporing te voorkomen. Ondanks de hondegang maakt het scharnierende zeefbandframe een altijd gelijkblijvende, productvriendelijke overgave van de eerste op de tweede zeefband. De nieuwe 12,1 inch grote CCI 1200 terminal en het nieuwe, intuïtieve bedieningsscherm GDI bieden de chauffeur een perfect overzicht van alle functies en van de machinestatus.

 

 • Varitron 470, deze zelfrijders kenmerken zich door variabiliteit in combinatie met verschillende reinigers (MultiSep, axiaalrollenreiniger, egelband) en een hoge capaciteit. De chauffeur heeft vanuit de comfortcabine goed zicht op de opname en op de zeefbanden. De zeer wendbare VARITRON 470 is met wielen uitgevoerd, maar kan ook worden uitgevoerd met Terra Trac, een bodemvriendelijk rupsloopwerk De moderne Mercedes-Benz motor bereikt de uitstootnorm fase IV en is dankzij automotive rijden zuinig in verbruik.

 

 • HT 400, Deze loofklapper is speciaal ontwikkeld voor toepassing aan de 4-rijige zelfrijdende aardappelrooier uit de VARITRON-serie. De HT 400 kenmerkt zich door zijn rustige loop en het schone klapwerk. Nieuw is de optionele loofverspreider aan de loofklapper, die voor verdeling zorgt van het aardappelloof op het reeds gerooide deel. De uitworp van de geïntegreerde loofverspreider kan vanuit de cabine comfortabel versteld worden. Voor snel en veilig wegtransport van de loofklapper HT 400 voor de 4-rijige aardappelrooier uit de VARITRON-serie werd de transportwagen TW 400 ontwikkeld. De afneembare loofklapper kan voor het rijden op openbare wegen, dankzij een snelwisselframe, eenvoudig en comfortabel in de transportwagen vastgehaakt worden.

Interesse? Stel je vraag hieronder

Wenst u meer informatie over dit product te ontvangen. Vul het contactformulier hieronder in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  *Verplichte velden

  Onze merken

  Bekijk hier onze merken