Vragen? 0593 58 24 44

Bekerpoottechniek

 • Merk: Grimme
 • Type: GL

2- t/m 12-rijïge bekerpootmachines

Neem contact op

De succesvolle teelt van aardappelen begint al in het voorjaar met de toepassing van de juiste, op de individuele teeltomstandigheden afgestemde techniek. Afhankelijk van de behoefte van de klant staan vele nuttige opties ter beschikking.

 

2-rijïg

 • GL 32 E, een 2-rijïge gedragen pootmachine, compact en wendbaar. Deze machine is uitgevoerd met eenvoudig te bedienen, robuuste techniek,die hoge capaciteit in heet veld mogelijk maakt. Door de compacte bouwwijze is deze ook voor kleinere trekkers geschikt. Het GRIMME Profi-Pootelement is de juiste keuze voor een zeer precieze en gelijkmatige pootafstand in het veld. Veelvuldige instelmogelijkheden van de machine en een gelijkmatige sortering van het pootgoed, maken een hoge snelheid mogelijk. De GL 32 E is standaard in rijafstand 75, 80 en 90 cm. verkrijgbaar.

 

 • GL 32 F, een 2-rijïge gedragen pootmachine, met vaste bunker van 750 kg. Geschikt voor trekkers vanaf 50 PK. Deze machine biedt veelvuldige uitvoeringen zoals bunkervergrotingen, kunstmeststrooier, rugvorminrichtingen (kooirollen of aanaardkap) en een rolbodemunit. Daarmee is deze machine ideaal voor de professionele aardappelteelt op kleinere oppervlakten. Het GRIMME Profi-pootelement is de juiste keuze voor een precieze en gelijkmatige pootafstand in het veld. Veelvuldige instelmogelijkheden van de machine en een gelijkmatige sortering van het pootgoed, maken een hoge pootsnelheid mogelijk. De GL 32 F is standaard verkrijgbaar in rijafstand 75, 80, 85 en 90 cm.

 

 • GL 32 B, een 2-rijige pootmachine met een 2,2 ton bunker geschikt voor gesepareerde bedden. Deze machine is zowel voor het poten in bedden alsmede voor het conventioneel poten verkrijgbaar. Het GRIMME Profi-pootelement is de juiste keuze voor een zeer precieze en gelijkmatige pootafstand in het veld. Veelvuldige instelmogelijkheden van de machine en een gelijkmatige sortering van het pootgoed, maken een hoge pootsnelheid mogelijk. Voor een optimale afleg van het pootgoed in gesepareerde bedden zorgen smalle starre vorentrekkers. De geleideplaten onder de machine houden de grond voor de rugopbouw samen. Daarmee kan een ideale rugopbouw middels een aanaardkap of kooirollen plaats vinden.

4-rijïg

 • GL 410, 4-rijige gedragen pootmachine met 1 ton bunker, voor trekkers vanaf 70 PK. Het GRIMME Profi-pootelement is de juiste keuze voor een zeer precieze en gelijkmatige pootafstand in het veld. Veelvuldige instelmogelijkheden van de machine en een gelijkmatige sortering van het pootgoed, maken een hoge pootsnelheid mogelijk. Het rijwerk van de machine is voor de toedekschijven geïntegreerd om de benodigde hefkracht te minimaliseren. In combinatie met een aanaardkap of kooirollen kan de rugopbouw direct met het poten uitgevoerd worden en genereert daardoor een egale bedekking. Met een fronttankset of een granulaatstrooier biedt deze machine de mogelijkheid om vele bewerkingen te combineren.

 

 • GL 420, 4-rijige gedragen pootmachine met een 2 ton bunker, met naar elke wens een unieke uitvoering. Het GRIMME Profi-pootelement is de juiste keuze voor een zeer precieze en gelijkmatige pootafstand in het veld. Veelvuldige instelmogelijkheden van de machine en een gelijkmatige sortering van het pootgoed, maken een hoge pootsnelheid mogelijk. Het machineconcept met de loopwielen achter de grote toedekschijven bevordert het licht trekken, vormt de rug en verhindert dat de loopwielen de losse grond onnodig vast rijden. De machine is optioneel uit te breiden met een bodembewerking, een aanaardinrichting alsmede hydraulische aandrijving per rij voor Clever Planting en Section Control.

 

 • GL 420 Exacta, 4-rijig met een 2 ton bunker, gecombineerd met bodembewerking is een korte, gecombineerde en gedragen pootmachine met bewezen plaatsing van de pootelementen. De geringe afstand tussen knolafleg en aanaardkap zorgt er altijd voor, dat zelfs op hellingen, de knollen altijd midden in de rug liggen. De vorentrekker en de aanaardkap zijn mechanisch gekoppeld. Op die manier wordt voor een constante bedekking van de knollen in een goed gevormde rug gezorgd. Voor bodembewerking achter trekkers (vanaf 110 kW / 150 PK) met brede banden kan tussen een rotorkopeg en een volleveldsfrees gekozen worden. De bodem wordt dankzij de compacte bouwwijze zonder loopwielen na de bodembewerking niet verdicht. De kracht van de machine speelt op korte en gerende percelen waar wendbaarheid en een nauwkeurige werkwijze gevraagd is.

 

 • GL 430, 4-rijige getrokken pootmachine uitgevoerd met een 3 ton bunker. Gecombineerd poten voor alle wensen. Deze machine biedt dankzij haar modulaire bouwwijze vele uitvoeringen. Van een machine die zich bewust op de wezenlijke, voor het poten noodzakelijke functies concentreert tot aan de 5-in-1 variant met actieve bodembewerking, toedienen kunstmest, knolbehandeling, poten en de rugopbouw, kan alles gerealiseerd worden. Het GRIMME Profi-pootelement is de juiste keuze voor een zeer precieze en gelijkmatige pootafstand in het veld. Veelvuldige instelmogelijkheden van de machine en een gelijkmatige sortering van het pootgoed, maken een hoge pootsnelheid mogelijk. Een wisselframe voor de bodembewerkingsmachines maakt een optimale aanpassing mogelijk van verschillende bodemomstandigheden.

6-rijïg

 • GL 660, 6-rijige getrokken pootmachine met 6 ton bunker, veelvuldig en slagvaardig. Deze machine kan naast conventioneel poten ook voor het poten in gesepareerde bedden ingezet worden. Het GRIMME Profi-pootelement is de juiste keuze voor een zeer precieze en gelijkmatige pootafstand in het veld. Veelvuldige instelmogelijkheden van de machine en een gelijkmatige sortering van het pootgoed, maken een hoge pootsnelheid mogelijk. Het machineconcept met de loopwielen achter de grote toedekschijven bevordert het licht trekken, vormt de rug en verhindert dat de loopwielen de losse grond onnodig vast rijden. De pootmachine kan optioneel met kunstmeststrooier, granulaatstrooier en spuitset uitgevoerd worden en is voor een hoge capaciteit berekend.

8-rijïg

 • GL 860, een 8-rijige getrokken pootmachine met een 6 ton bunker, bedoelt voor grote oppervlaktes. Het GRIMME Profi-pootelement is de juiste keuze voor een zeer precieze en gelijkmatige pootafstand in het veld. Veelvuldige instelmogelijkheden van de machine en een gelijkmatige sortering van het pootgoed, maken een hoge pootsnelheid mogelijk. Het machineconcept met de loopwielen achter de grote toedekschijven bevordert het licht trekken, vormt de rug en verhindert dat de loopwielen de losse grond onnodig vast rijden. Voor het reduceren van de bodemdruk, kan het machinegewicht optioneel over 8 wielen verdeeld worden.

 

 • GL 860 Compacta, 8-rijige getrokken pootmachine met 6 ton bunker, inklapbaar, voor klein gestructureerde percelen. Deze machine combineert alle voordelen van een getrokken 8-rijige pootmachine met die van een compacte pootmachine. Hoogste capaciteit gepaard met een snelle perceelswissel maken deze machine tot de meeste sterke in de markt. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale opklapconstructie voor het wegtransport. De veelvoud aan uitvoeringen maakt de machine voor loonwerkers en klanten in klein- en grootgestructureerde teeltregio’s bijzonder aantrekkelijk. Het GRIMME Profi-pootelement is de juiste keuze voor een zeer precieze en gelijkmatige pootafstand in het veld. Veelvuldige instelmogelijkheden van de machine en een gelijkmatige sortering van het pootgoed, maken een hoge pootsnelheid mogelijk.

 

Interesse? Stel je vraag hieronder

Wenst u meer informatie over dit product te ontvangen. Vul het contactformulier hieronder in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  *Verplichte velden

  Onze merken

  Bekijk hier onze merken