Vragen? 0593 58 24 44

Bandpoottechniek

 • Merk: Grimme
 • Type: GB

2-, 3- en 4-rijïge bandpootmachines

Neem contact op

Een bandpootmachine is de juiste keuze, om pootgoed met een onregelmatige sortering te verwerken. Bij bepaalde groottes kan een hogere rijsnelheid bereikt worden t.o.v. de bekerpootmachine.

De bijzondere constructie van de GB serie bandpootmachines maakt grotere werksnelheden en een productvriendelijke behandeling van ongesorteerd en voorgekiemd pootgoed mogelijk. De pootafstand en andere functies kunnen gebruiksvriendelijk via de bedieningsterminal VC 50 en een joystickbox vanaf de trekker worden bediend. De plaatsing van de knollen wordt continu door een sensor gecontroleerd en op een display aangegeven. Voor het verbouwen van aardappelen in bedden, is er een speciale uitvoering met een grondgeleidingssysteem onder de machine. Dit FLOW-BOARD werd door de DLG met een zilveren medaille onderscheiden. Het combineert de vorentrekker met de vorming van de ruggen en volgt altijd de omtrekken van de grond. Op die manier wordt voor een constante bedekking van de knollen een goed gevormde rug gevormd. Wat de groei van de planten betreft wordt op die manier een gelijkmatige opkomst gegarandeerd en de vorming van groene aardappelen gereduceerd.

 

2-rijïg

 • GB 215, gedragen 2-rijïge bandpootmachine met 1,5 ton bunker voor onregelmatig pootgoed. De GB 215 is zowel voor conventioneel poten in ruggen als voor poten in bedden geconstrueerd. Een hydraulische wielbesturing en een hydraulische niveau-regeling in het element maken een bedrijfszekere afleg van de knollen mogelijk, ook in heuvelachtige gebieden. Voor het poten in een bed kan de machine met het GRIMME Flow-Board uitgevoerd worden. Deze zorgt voor een gelijkblijvende bedekking van de knollen en daarmee voor een perfecte opkomst.

 

 • GB 230, getrokken 2-rijige bandpootmachine met 3 ton bunker, ideaal voor poten in bedden. De GB 230 is zowel voor conventioneel poten in ruggen als voor poten in bedden geconstrueerd. Met uitvoeringen als kunstmeststrooier, spuitset en GRIMME Flow-Board kan de machine verder uitgebreid worden. Alle belangrijke instellingen zijn comfortabel tijdens het rijden met de bedieningsterminal aan te passen. Met een videosysteem zijn de functies van de pootmachine eenvoudig te bewaken

 

 • GB 330, 3-rijige getrokken bandpootmachine met 3 ton bunker, meer aardappelen per vierkante meter poten. De GB 330 is speciaal voor het 3-rijig poten in bedden geconstrueerd. Door een betere verdeling kunnen in vergelijking tot het 2-rijg poten meer aardappelen per hectare geplant worden en daarmee een hogere opbrengst per hectare gehaald worden. Het resultaat is een gelijkmatige groei van de knollen en dus een hoger aandeel homogeen, vermarktbaar product. Met uitvoeringen als kunstmeststrooier, spuitset en GRIMME Flow-Board kan de machine verder uitgebreid worden.

 

 • GB 430,  4-rijïge getrokken bandpootmachine met 3 ton bunker voor grote oppervlaktes. De GB 430 is zowel voor conventioneel poten in ruggen als voor poten in bedden geconstrueerd. Met twee verschillende wielstellen zijn verschillende mogelijkheden te combineren voor de rugopbouw, om zich aan de gewenste manier van poten aan te passen. Met uitvoeringen als kunstmeststrooier, spuitset en GRIMME Flow-Board kan de machine verder uitgebreid worden. Met een videosysteem zijn de functies van de pootmachine eenvoudig te bewaken

Interesse? Stel je vraag hieronder

Wenst u meer informatie over dit product te ontvangen. Vul het contactformulier hieronder in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  *Verplichte velden

  Onze merken

  Bekijk hier onze merken