Vragen? 0593 58 24 44

Getrokken oogsttechniek

 • Merk: Grimme
 • Type: 1-, 2-, en 3-rijïge rooimachines

1-, 2-, en 3-rijïge rooimachines

Neem contact op

De door de tractoren getrokken aardappelrooiers worden onderscheiden in bunker- en wagenrooiers. Bij het bunkerrooien zijn 1- en 2-rijïge machines met een bunkerinhoud van 2 tot 7,5 ton beschikbaar.
De wagenrooiers zijn als 2-, 3- of 4-rijïge variant te leveren.

Zwadrooier

 • WH 200, is een gedragen zwadrooier die voor verschillende toepassingen is geconstrueerd. – Voor de instap in de gemechaniseerde oogst van aardappelen en andere hakvruchten – Voor 2-fasen rooien, om schilvaste aardappelen te oogsten – Of in verbinding met een aardappelrooier en zijdelings tussen rooien, om een hogere rooicapaciteit te bereiken. De machine is met een bewezen rooi-aggregaat uitgevoerd en kan met trekkers vanaf 68 PK ingezet worden. Twee zeefbanden met extra val zorgen voor een goede reiniging onder alle omstandigheden, welke middels een optionele rotorklopper verder verbeterd kan worden.

 

 • WR 200, is een modulair opgebouwde zwadrooier met de bewezen rooi-aggregaten uit de 2-rijige oogsttechniek van de SE-serie. Totaal zijn vier verschillende varianten verkrijgbaar: – Met lange zeefband en middenafleg, naar keuze met of zonder loofscheiding, voor regio’s waar de aardappeloogst nog handwerk is – Met lange zeefband en middenafleg, met loofscheiding, voor regio’s waar de aardappeloogst nog handwerk is – Met een extra tweede zeefband, dubbele afstrijkrollen en middenafleg, speciaal voor het 2-fasen rooien – Met zijafleg, voor het zijdelings tussen rooien.

 

1-Rijïge bunkerrooiers

 • SE 75-20, deze verstekrooier is met 2-tons bunker (optioneel 2,3 ton) uitgevoerd. De machine is door een compacte bouwwijze bijzonder goed in te zetten op kleinere en middelgrote bedrijven. De wendbaarheid wordt via een optioneel verkrijgbare disselbesturing verhoogd.

 

 • SE 140, is een zeer compacte aardappelrooier met grote capaciteit en 4-tons bunker. Naar keuze met 75 cm of 85 cm breed rooikanaal. Net als bij alle rooiers uit de SE serie zorgt de gepatenteerde eenheid, bestaande uit loofdoorvalband en 2e zeefband voor een optimale reiniging, loofscheiding en productvriendelijke overgave van de aardappelen.

 

 • SE 75/85-55 met 5.5 ton bunkercapaciteit behoort deze machine tot de 1-rij rooiers met de meeste capaciteit. Ook hier keuze uit 75 cm of 85 cm breed rooikanaal. Absolute noviteit is de digitale techniek, die een hoog bedieningscomfort garandeert.

2-Rijïge bunkerrooiers

 • SE 260, met de 2-rijige, getrokken verstek SE 260 met 6-tons bunker breidt GRIMME de zeer succesvolle modellenserie SE 150-60 uit en zorgt op die manier voor een qua prijs aantrekkelijke instap in de prestatiedimensies van 2-rijige bunkerrooimachines. De rooitechniek gebaseerd op een combinatie van krachtige en productvriendelijke elementen uit de 2-rijige SE 150-60 en de optimale productstroom uit de 1-rijige SE 75-55. De compacte bouwwijze van de machine zorgt voor een grotere wendbaarheid, die juist op de kopakker veel voordelen met zich mee brengt. Voor een goede bescherming van de bodem zorgen het lage gewicht van 9,2 ton en de brede banden met een maat tot 800/45-30.5. De SE 260 is geschikt voor trekkers vanaf 110 PK.

 

 • SE 150-60, deze machine is de meest verkochte 2-rijige verstek bunkerrooier wereldwijd en staat bekend als zeer productvriendelijk met veel capaciteit. Naast de standaard 6-tons bunker zijn ook een 7-tons bunker en een 5,8 tons rijdend lossen bunker beschikbaar. De hydraulische wielbesturing en comfortabele digitale aansturing zijn standaard.

 

 • EVO 290, de evolutie in rooitechniek! Met de nieuwe getrokken EVO 290 is aan de wensen van de markt voldaan, meer bodem- en aardappelvriendelijke machines met nog meer capaciteit en het in stand houden van de voordelen van de SE 260. De typeaanduiding geeft al aan dat deze nieuwe machine de evolutie van het SE-principe met de eisen van deze tijd combineert. Het nieuwe drie-wiel onderstel Trisys voor de laagste bodemdruk en de 9-tons bunker zijn kenmerken, die direct opvallen. Daarnaast zijn er “achter de schermen” nog vele nieuwe en doorontwikkelingen ingebouwd.

 

 • SV 260/275, deze 2-rijïge bunkerrooier is voor zeer zware omstandigheden ontwikkeld. Bij de opname en de bunkervarianten (5,8 ton rijdend lossen, standaard 6 ton en 7,5 ton optioneel) wordt op bewezen technologie teruggegrepen. Bijzonder is de grote keuze en combinaties van verschillende reinigers. Zo staan dubbel Multisep, axiaalrollenreiniger met Multisep of Multisep resp. axiaalrollenreiniger met egelband beneden of boven ter beschikking. DLG bekroond: Potato Suite (assistentsysteem) en Speedtronic (automatische vulbewaking).

 

2-Rijïge wagenrooiers

 • GT 170 S, is een waar multi-talent en leent zich voor meerder doeleinden. De GT 170 S is met een extra graafband uitgevoerd, welke speciaal voor de zwaarste omstandigheden en de hoogst mogelijke capaciteit bedoeld is.

 

 • GT 170 M, is de ideale rooier voor goed zevende gronden. De compacte wagenrooier overtuigt met maximale overzichtelijkheid en wendbaarheid.

3-Rijïge wagenrooiers

 • GT 300, is gebaseerd op de GT 170 en heeft tot 50% meer capaciteit t.o.v. de 2-rijïge machines. Optioneel is de GT 300 net als de GT 170 uit te voeren met de ISOBUS terminal CCI 200.

 

Interesse? Stel je vraag hieronder

Wenst u meer informatie over dit product te ontvangen. Vul het contactformulier hieronder in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

  *Verplichte velden

  Onze merken

  Bekijk hier onze merken